Daders berovingen Veenendaal op beeld

VEENENDAAL - De Marokkaanse gemeenschap in Veenendaal vindt dat er te snel met de vinger naar Marokkanen is gewezen in de zaak van de gewelddadige overvallen in het dorp. Nu wordt duidelijk dat daarvoor ook een blanke man wordt gezocht.
De beschuldigingen richting de Marokkaanse gemeenschap zijn dus voorbarig geweest, zegt voorzitter El Ktibi van Marokkaanse Belangen Veenendaal in een reportage van RTV Utrecht.

SIGNALEMENTEN

De politie maakte vanavond beelden van de vermoedelijke daders openbaar. Deze mannen waren betrokken bij de berovingen op de Kanaalweg en de Kastanjelaan en probeerden te pinnen met een gestolen pas.
Voor de beroving op de Kanaalweg wordt gezocht naar een blanke man met een verzorgd kapsel (ongeveer 3 à 4 centimer lang) en een lichtgetinte jongeman van 18-20 jaar.
Van de drie daders van de beroving op de Kastanjelaan hadden er twee een lichtgetinte huid. Zij waren ongeveer 1.80 meter lang.
Op de Zandstraat hadden de daders allemaal een lichtgetinte huidskleur. Eén dader had zwart haar met grove krullen.
BURGEMEESTER: "MIJD FIETSTUNNELS"
Burgemeester Elzenga van Veenendaal maakt zich ernstig zorgen om de veiligheid in zijn gemeente. Er is extra blauw aanwezig in de stad vanwege een reeks gewelddadige straatroven.
In de lokale krant adviseert Elzenga om bepaalde gebieden voorlopig te mijden. Het gaat om de tunneltjes onder de spoorlijn, Goeie Spoor en Weverij.
Afgelopen weekend vonden er drie zeer gewelddadige straatroven plaats bij de Kastanjelaan, Kanaalweg en Zandstraat. In een van de gevallen werd een slachtoffer ontdaan van kleding, weggesleept naar de spoorbaan en beroofd van zijn pinpas. De daders worden gezocht in Marokkaanse hoek.
Elzenga noemt de gebeurtenissen schokkend en roept inwoners op incidenten vaker te melden, zo stelde hij na een gesprek met politie, ouders, jongeren en het moskeebestuur woensdagavond.
Veenendaal kent al langer problemen met jongeren van Marokkaanse komaf. In gesprekken met betrokkenen wordt naar oplossingen gezocht. "Woensdagavond is afgesproken dat de imam in het vrijdaggebed hier aandacht aan zal besteden", aldus de zegsman. De imam zal oproepen om informatie over de straatroven te melden.
Beluister hieronder het interview met de burgemeester.

JEUGD

Veenendaalse jongeren hebben inmiddels een speciale commissie opgericht na de reeks gewelddadige straatroven in de stad. Ze vinden dat zij zich ook over de problemen moeten buigen, omdat jongeren verantwoordelijk zijn voor de straatterreur.
De commissie gaat zich vooral bezighouden met het contact tussen jongeren, burgemeester en de politie.
Jongeren die zich onveilig voelen, worden opgeroepen zich te melden. Zo kan in kaart worden gebracht hoe groot het gevoel van onveiligheid is.

Burgemeester Elzenga over geweldsgolf Veenendaal
Reeks overvallen Veenendaal maakt veel los
Berovingen Veenendaal schokken dorp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.