Kort nieuws: Inbraak Abcoude opgelost met DNA

REGIO - * Een oude inbraak in Abcoude is opgelost met dank aan een DNA-hit. Een 47-jarige man sloeg ruim een jaar geleden toe bij een woning aan de Gein Noord. Zijn DNA-sporen werd veiliggesteld en dit heeft de inbreker uiteindelijk genekt.
* De provincie Utrecht is begonnen met groot onderhoud aan de N201 in het plassengebied. De werkzaamheden zijn afgestemd op de verlegging en verbreding van de A2, maar Rijkswaterstaat verwacht desondanks veel hinder. Eind mei moet de provinciale weg tussen Hoofddorp en Amstelhoek weer vrij zijn.
* Het zijn toptijden voor de pont tussen Eemnes en Eemdijk. In de polder staan in de ochtend- en avondspits lange rijen auto's die overgezet willen worden. De grote drukte is het gevolg van de afsluiting van de Eembrug, tussen Baarn en Soest.
* In Zeist begint de regionale banenmarkt voor de zorg. Er is een groot aanbod en veel informatie. Vorig jaar was de zorgmarkt een succes en leverde het 134 sollicitaties op.
* Het is vandaag de Dag van de Leerplicht en dat betekent dat scholen sti staan bij het recht dat kinderen hebben om naar school te gaan. Zo wil Scholengemeenschap Maarsbergen met een ludieke actie aandacht vragen voor het op tijd op school komen. De klas die vanochtend als eerste compleet is, krijgt een taart.
* De politie in Leusden heeft vannacht vier inzittenden van een auto aangehouden. Ze waren verdacht bezig op de Arnhemseweg en in de auto waarin zij zaten, werden gereedschappen gevonden die gebruikt kunnen worden voor een inbraak. Of de mannen van 19 en 20 jaar uit Veenendaal en Den Haag duistere plannen hadden, wordt onderzocht.
* Op het Neptunusplein in Amersfoort hebben twee mannen geprobeerd een fietser van haar tas te beroven.
Het duo reed op een brommer en probeerde bij het passeren van de vrouw de tas van haar schouder te trekken, maar dat mislukte. De fietser kwam ten val en raakte gewond.
* Dankzij een getuige heeft de Utrechtse politie een inbreker op heterdaad kunnen betrappen. De dief was bezig in te breken bij een auto op de Andosdreef. De man tikte een ruit in en klom in de auto. Toen de politie ter plaatse kwam had de verdachte het voorwerp, waarmee hij het raam stuksloeg, nog in z'n hand.
* De politie in Veenendaal zoekt brandstichters én getuigen. Op de Robijnboslaan werd gisteravond een prullenbak in brand gestoken en niet veel later kreeg de politie ook een brandmelding op de Aletta Jacobslaan. Daar aangekomen zagen de agenten een aantal jongeren wegrennen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.