Veenendaal gespannen voor weekend

VEENENDAAL - Veenendaal wacht gespannen op het weekend na de gewelddadige overvallen afgelopen zaterdagnacht. Vanmiddag om vier uur geeft de burgemeester een persconferentie die RTV Utrecht live uitzendt.
Om 16.00 uur verslaat RTV Utrecht live de persconferentie die burgemeester Elzenga van Veenendaal geeft. Deze is te zien op televisie en op internet. Nieuwe ontwikkelingen zullen als ze binnenkomen ook worden gemeld op Radio M (93.1 FM) en teletekst.
De persconferentie zal gaan over de onrust die ontstond na de serie overvallen. Waarschijnlijk zullen dit weekend extra maatregelen worden getroffen om te zorgen dat alles rustig blijft in het Veense dorp.
Op internet circuleren inmiddels berichten over knokploegen die dit weekend willen afreizen naar Veenendaal. Die zouden het voorzien hebben op Marokkanen, die als schuldige worden gezien aan de overvallen. In het vrijdaggebed in de moskee doet de imam een oproep aan getuigen om en mensen met informatie om zich te melden.

JONGEREN VEENENDAAL ACTIEF TEGEN GEWELD

Ook jongeren in Veenendaal houden zich bezig met de onveiligheid in de gemeente.
Volgens de Veense jongerenraad moeten er dringend maatregelen genomen worden tegen de straatterreur.
Met 'Jongeren Veilig in Veenendaal' hoopt de jongerenraad dat de problemen in hun gemeente snel verleden tijd zijn. Vanmiddag geven burgemeester en politie in Veenendaal een persconferentie over de problematiek.

Jongeren Veenendaal actief tegen geweld
Jongeren Veenendaal actief tegen geweld