"Schokkend, lafhartig en misdadig"

VEENENDAAL - "Schokkend, lafhartig en misdadig." Zo omschreef burgemeester Ties Elzenga van Veenendaal de gewelddadige gebeurtenissen van afgelopen weekend vrijdag in een persconferentie.
Afgelopen weekend werden twee mensen op een gewelddadige manier beroofd, en ook werd iemand neergestoken. Elzenga gaf in een persverklaring aan dat Veenendaal onruststokers en criminelen hard aanpakt. "Rotzooi trappen wordt niet getolereerd."

VOLSTREKT ONZIN

Burgemeester Elzenga ging ook in op een krantenbericht met de strekking "In Veenendaal kun je niet veilig over straat." Hij noemde dat in zijn persverklaring volstrekt onzin. "Ik wind me daar geweldig over op. Een burgemeester die dat zegt is geen knip voor de neus waard. Als burgemeester sta ik voor de veiligheid in de gemeente."
Ook districtschef Gerda van Leeuwen van de politie Heuvelrug zei het geweld niet te accepteren. De politie heeft een opsporingsteam geformeerd dat er volgens Van Leeuwen alles aan doet om "de criminelen achter de dikke deur te krijgen."
Verder geldt er verscherpt toezicht in de omgeving en vinden er buurt- en passantenonderzoeken plaats. De politie heeft inmiddels tientallen tips ontvangen en deed een oproep aan mensen die meer weten om desnoods de tiplijn Meld Misdaad Anoniem te bellen. Over meer maatregelen deden de burgemeester en de politie geen mededelingen.

NIET VEILIG

Bekijk de persverklaringen van de burgemeester en de politie en de bijdragen van de verslaggevers van U Vandaag hieronder. Verslaggever Leonie de Jong sprak met inwoners van Veenendaal. Die voelen zich hoe dan ook niet veilig op straat.
Overigens maken ook ondernemers in de binnenstad van Veenendaal zich grote zorgen over het geweld in de gemeente. Ze vrezen onder meer dat door de incidenten de gemeente slecht bekend komt te staan in het land.
Vanmiddag boden de verenigde ondernemers een brief aan, aan het college.

Veenendalers voelen zich niet veilig op straat
Persverklaringen burgemeester en politie Veenendaal
U Vandaag over Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.