Utrecht maakt zich op voor bijzondere treinen

UTRECHT - Voor een tentoonstelling over koninklijke treinen komen de komende weken rijtuigen uit heel Europa naar Utrecht. Een van de treinen komt per konvooi over de weg en een ander wordt door koningin Beatrix zelf gebracht.
De bijzondere wagons zijn te zien tijdens Royal Class in het Spoorwegmuseum. Vanwege de ouderdom van de museale treinen kunnen ze meestal niet per spoor worden vervoerd. Drie treinen zijn wel te bewonderen op de Nederlandse rails, als ze naar het Spoorwegmuseum gaan.
De Zweedse trein van koning Gustav, uit 1930, vaart mee op een Ikeatransport naar Nederland. De trein van de in 1911 overleden Portugese koningin Maria Pia wordt verdeeld over vier vrachtwagens in twaalf dagen langzaam naar Utrecht gereden. Voor dit bijzondere transport zullen in de stad verkeersborden en -heuvels tijdelijk moeten wijken, aldus het museum.
Tijdens de opening komt de laatste trein aan. De Sr10, het persoonlijke rijtuig van koningin Beatrix, wordt door haarzelf naar het museum gebracht. Royal Class gaat open op 14 april en duurt tot en met 5 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.