Kort nieuws: Amersfoortse dominee onderscheiden

REGIO - De Amersfoortse dominee Van der Eijck heeft uit handen van burgemeester Van Vliet een gemeentepenning gekregen. De voormalige predikant van de Bergkerk nam gisteravond afscheid als voorzitter van het Amersfoortse Platform voor Levenbeschouwingen en Religies.
* De politie heeft op de Apollodreef in Utrecht een wietplantage opgerold. Daar stond een professionele plantage met driehonderd planten. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen, een 37-jarige man wordt gezien als verdachte.
* In Woerden hebben oplettende voorbijgangers zelf een inbreker aangehouden. De 62-jarige man werd vervolgens overhandigd aan agenten. De man probeerde zondagavond in te breken bij een flat op de Molenvlietbrink.
* Automobilisten kunnen ook vandaag nog hinder ondervinden van het spoedherstel van de N210, tussen IJsselstein en Nieuwegein. Dat verwacht de provincie.
* De Dondersprijs van het UMC Utrecht gaat dit jaar naar de bedenker van de flexibele kunstlens. Onderzoeker Erik Hermans ontwikkelde een lens die van vorm kan veranderen. De flexibele lens verhelpt niet alleen staar, maar is ook een alternatief voor een leesbril en een bril voor in de verte.
* De fototentoonstelling 'Beatrix op Soestdijk' is met een half jaar verlengd. Door het winterse weer in januari lukte het veel belangstellenden niet om naar de expositie op Paleis Soestdijk te komen. Door de verlenging kunnen zij de tentoonstelling over Beatrix haar leven op het paleis alsnog te bezoeken.
* Nieuw verkochte auto's hebben een zeer gunstig effect op de uitstoot van CO2. dat zegt brancheorganisatie Bovag in Bunnik. De gemiddelde uitstoot van het broeikasgas CO2 daalt snel door nieuwe auto's, zeggen de organisaties. De daling geldt voor vrijwel alle auto's, hybride, diesel en benzine.