OV in provincie Utrecht krijgt een 7+

UTRECHT - Het openbaar vervoer in de provincie Utrecht krijgt een 7+. Dat alles blijkt uit de OV-Klantenbarometer, een landelijk onderzoek dat eind 2009 is gehouden onder reizigers in het openbaar vervoer.
De klant was in 2009 vooral tevreden over het gemak bij in- en uitstappen, het comfort in de bus, de kans op een zitplaats en de reissnelheid.
Op al deze punten scoort het OV in de provincie Utrecht hoger dan het landelijk gemiddelde.
Gemiddeld geeft de klant aan het Utrechts openbaar vervoer een 7,3. Twee jaar geleden was dat rapportcijfer nog een 7,1. Opmerkelijk is de relatief hoge waardering met een 8+ voor de veiligheid in het Utrechtse openbaar vervoer.

AMERSFOORT

In Amersfoort is de trend van een stijgende waardering voor het openbaar vervoer het meest duidelijk. Voor het derde jaar op een rij waardeert de reiziger het stadsvervoer in Amersfoort ruim positief. In 2006 was het rapportcijfer voor het openbaar vervoer in deze tweede stad van de provincie Utrecht een 7,1. Vorig jaar lag de waardering op 7,5.
In de gehele provincie is een toenemende waardering voor het gemak bij in- en uitstappen. Het cijfer is vorig jaar opgeklommen naar een 8,5. Dit heeft te maken met de introductie van nieuwe, klantvriendelijke bussen door de provincie Utrecht en investeringen in verhoogde perrons bij de haltes.

VEILIGHEID

Het rapportcijfer voor de veiligheid in de bus en op de haltes is voor de provincie Utrecht een belangrijk aandachtspunt. Uit het onderzoek blijkt dat ook hier sprake is van een waardering die boven het landelijk gemiddelde ligt. De klant geeft aan de veiligheid in de Utrechtse bussen een 8,1. De veiligheid bij de instaphaltes kan rekenen op een 7,8.
In 2008 zijn in opdracht van de provincie Utrecht door Connexxion in alle bussen camera's geïnstalleerd.

PROVINCIE

"De provincie Utrecht ziet de positieve waardering door de klant als een bevestiging dat we op de goede weg zijn", aldus gedeputeerde Remco van Lunteren. "We willen het openbaar vervoer extra aantrekkelijk maken, omdat we op die manier de doorstroming van het verkeer op de Utrechtse wegen kunnen verbeteren. Het openbaar vervoer heeft hier in Utrecht aantoonbaar meerwaarde en levert voor de reiziger extra keuzemogelijkheden op. Kortom: een welkome aanvulling op andere vormen van vervoer."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.