Hongerdood voor gedumpte konijntjes

UTRECHT - De Dierenbescherming heeft in Leidsche Rijn vier verwaarloosde konijntjes gevonden. De vermagerde jonge huisdieren zijn waarschijnlijk op straat gezet, een daad die twee van de beestjes met de dood moesten bekopen.
Ze zijn vrijwel zeker verhongerd. Tamme konijnen kunnen in het wild niet overleven en de twee nog levende konijntjes waren hetzelfde droevige lot tegemoet gegaan als ze niet waren gevonden.
Twee weken geleden werd in de Utrechtse wijk Overvecht ook al een nestje van drie jonge konijnen gevonden, waarvan er één in het water was gevallen en verdronken.
Kort daarvoor vond een voorbijganger aan de Ruygenhoeksedijk aan de noordrand van de stad een koppeltje tamme konijnen, waarvan het vrouwtje doodgereden op de weg lag. Het mannetje was om zijn verongelukte vriendinnetje heen blijven trippelen.

ACHTERGELATEN

De Dierenbescherming gaat ervan uit dat de dieren opzettelijk door hun eigenaren zijn achtergelaten. Geen van de huisdieren was namelijk bij Amivedi aangemeld als vermist.
De overlevende konijntjes worden verzorgd in een opvangcentrum voor knaagdieren. Daarna worden nieuwe baasjes voor de dieren gezocht. Voor het eenzame mannetjeskonijn zoekt de Dierenbescherming iemand die het beestje gezelschap van een soortgenootje kan bieden.
Een woordvoerder van de Dierenbescherming benadrukt dat mensen voor de aanschaf van een huisdier moeten nadenken over de consequenties. Wie een tam konijn kwijt wil kan daarover contact opnemen met de Dierenbescherming.

Hongerdood voor gedumpte konijntjes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.