Eis: Weer levenslang moord Dickenslaan

UTRECHT - Justitie heeft opnieuw levenslang en een celstraf van zestien jaar geëist tegen de twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de drugsmoord op de Utrechtse Dickenslaan in januari 2008.
De zaak werd eerder behandeld in oktober en november 2009. Toen de rechtbank een verzoek van de advocaten om een aantal getuigen te horen niet inwilligde, wraakten zij de rechtbank. De eis, die toen al was geformuleerd, was hiermee van tafel.
De wrakingskamer besliste daarop dat de zaak inderdaad door andere rechters behandeld moest worden. Op 10 december 2009 kwam deze nieuwe kamer bijeen en honoreerde het eerdere verzoek van de verdediging.

ADMINISTRATIEVE FOUT

Waar het om gaat is een administratieve fout. Lopende het onderzoek naar de moord zijn gesprekken opgenomen tussen de verdachten en vrienden. De rechter-commissaris had hiervoor toestemming gegeven maar dit is toen niet op schrift gesteld door het OM.
Een administratieve misser, zo erkende de officier, maar geen opzettelijke misleiding, zoals de advocaten beweerden. De verdachte is door dit verzuim ook niet in zijn belang geschaad, zo bracht de officier naar voren.

DRUGSDEAL

Het verandert ook niets aan de dood van de toen 30-jarige man die om een drugsdeal werd omgebracht, noch aan de uitvoerige bewijsvoering van de officier van justitie. Hij eiste vandaag dan ook, net als in oktober, levenslang voor de 27-jarige verdachte en zestien jaar voor de 21-jarige verdachte.
Dit niet alleen vanwege de ernst van het feit, de weigering om aan een persoonlijkheidsonderzoek mee te werken en de mate van recidive (zo was de hoofdverdachte eerder veroordeeld voor moord en pas weer elf dagen op vrije voeten na zes jaar gevangenisstraf).
Wat ook meespeelde is dat beide verdachten kort na de moord in Utrecht weer gewapend op pad gingen om mensen te beroven.  

Archiefbeeld drugsmoord op Utrechtse Dickenslaan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.