Cel en tbs voor doodslag Francien Cuypers

UTRECHT - De moordenaar van Francien Cuypers uit Utrecht krijgt vijf jaar cel en tbs. Het OM had tien jaar cel en tbs-dwangverpleging geëist tegen de 38-jarige man uit Zeist.
De straf is minder hoog dan geëist omdat de rechtbank stelt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij de vrouw om het leven bracht. Vanwege de tbs-maatregel is de kans dat hij snel na het uitzitten van zijn celstraf op vrije voeten komt overigens nihil.
De man wurgde de 61-jarige Francien op 23 september 2008 in haar huis in Wittevrouwen. Hij woonde toen in de buurt, was verslaafd en had er net acht jaar tbs op zitten.

FOUTEN

Het had niet veel gescheeld of de doodslag van Francien was nooit ontdekt, want in het onderzoek naar haar dood zijn grove fouten gemaakt door de politie.
Sterker nog: de misdaad werd in eerste instantie compleet over het hoofd gezien. Ondanks dat de familie al vanaf het begin aangaf dat er iets niet klopte aan de dood van Francien, weigerden agenten te luisteren.
Het Openbaar Ministerie en de politie betreuren dat het onderzoek zo gelopen is, en geven toe dat er kritischer gekeken had moeten worden naar de omstandigheden.

MOORDENAAR

Dat de misdaad uiteindelijk boven water kwam, is te danken aan de moordenaar zelf. Hij belde enkele maanden na zijn daad met de politie.
Later trok hij zijn verklaring weer in, maar omdat de man daderkennis had, acht de rechtbank het bewezen dat hij doodslag heeft gepleegd.

Cel en tbs voor doodslag Francien Cuypers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.