IJsselsteins college rond

IJSSELSTEIN - IJsselstein heeft een nieuw college bestaande uit VVD, CDA en D66. Maandagmiddag is het coalitieakkoord ondertekend. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor de financiën.
'Een coalitieakkoord op hoofdlijnen', stelt VVD-fractievoorzitter Marcel Sijbrandij. "Het huishoudboekje van de gemeente zal zwaar onder druk komen te staan. We moeten echter voorkomen dat op basis van enkele aannames pijnlijke maatregelen worden getroffen, die straks onnodig blijken te zijn. Maar we zijn realistisch en dus nog kritischer op een kostenbewuste, effectieve en efficiënte besteding van middelen".

OZB

Over de verhoging van de onroerenzaakbelasting (ozb) heeft de coalitie gesteld dat dit pas bespreekbaar is wanneer alle mogelijkheden zijn uitgeput, om oud beleid in te ruilen voor nieuw beleid en de wettelijk voorgeschreven kerntaken niet langer naar behoren kunnen worden uitgevoerd.

WETHOUDERS

De vier kandidaat-wethouders zijn VVD'ers Frans Cremer (65) en Rob de Vries (57), CDA'er Thijs de Jong (49) en Marijke van Beukering-Huijbregts (38) van D66.

CREMER

Cremer is nu wethouder Samenleving, hij zal voor 0,5 fte terugkomen op voornamelijk Ruimtelijke ordening en Deregulering.

DE VRIES

De coalitie stelt De Vries voor op de portefeuille Financiën. Daarnaast zal hij als wethouder economische zaken, ook Binnenstad als project toebedeeld krijgen.

DE JONG

Als wethouder Volkshuisvesting wordt Thijs de Jong voorgesteld. In zijn portefeuille vallen ook Woon- en leefomgeving en mobiliteit en milieu. Daarnaast komt ook het project IJsselveld-Oost bij De Jong te liggen.

VAN BEUKERING-HUIJBREGTS

Als wethouder Samenleving wordt Marijke van Beukering-Huijbregts voorgesteld. Specifiek project in haar portefeuille wordt de multifunctionele sportaccommodatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.