Koninginnenacht 2010: nat, koud en rustig

UTRECHT - Koninginnenacht in Utrecht kwam donderdagavond snel op gang, maar een onweersbui joeg bezoekers en verkopers snel naar binnen en maakte daarmee een voortijdig einde aan de unieke nachtelijke vrijmarkt.
Zo'n 200.000 mensen waren in de stad toen het noodweer losbarstte. Al rond 11 uur waren veel van hen huiswaarts gegaan vanwege de regen. Rond 01.00 uur moesten ook de volhouders stil zijn.
Volgens gemeente en politie zijn er nauwelijks incidenten gebeurd. Wel zijn er drie mensen aangehouden na het trekken van een mes. De reden voor de ruzie was een relatiekwestie.

MARKTEN

Vrijdagmorgen kwam de vrijmarkt maar weer langzaam op pad dankzij het slechte weer. Veel plaatsen bleven leeg. Wel druk was het op de markt in Lombok.
De vrijmarkt is donderdag om 18.00 uur begonnen en eindigt vanavond om 18.00 uur. Het vrijmarktgebied is van donderdag 29 april vanaf 16.00 uur tot 30 april, 22.00 uur afgesloten voor verkeer.
Connexxion en de NS zetten extra bussen en treinen in.
Vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur ruimen medewerkers van de afdeling Reinigen en Inzamelen van de dienst Stadswerken de rommel in het vrijmarktgebied weer op. Daarna beginnen ze met hun meerdaagse staking.

De EHBO goed voorbereid op Koninginnenacht
De EHBO goed voorbereid op Koninginnenacht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.