Oranjefeesten laat op gang door regen

REGIO - Koninginnedag in de regio beleefde een trage start vanwege het slechte weer, maar het feest kwam op veel plaatsen uiteindelijk toch goed op gang.
Tussen de 80.000 en 100.000 mensen zijn vrijdag op de vrijmarkt in Utrecht afgekomen. Gisteren waren er aan het begin van de avond zo'n 200.000 mensen op de been. Daarmee wordt niet het aantal van vorig jaar geëvenaard. Toen trokken bijna 500.000 mensen naar Utrecht.
De politie heeft het erg rustig gehad. Van 18.00 uur donderdagavond tot 18.00 uur vrijdagavond zijn 27 mensen aangehouden, veelal voor geweldpleging, mishandeling of openbare dronkenschap. Dat is bijna de helft van de aanhoudingen in 2009.
Eén feestvierder in Utrecht had uitzondelijk veel geluk. Hij viel in de Voorstraat van een balkon van zeven meter hoog en overleefde de val met slechts een gebroken arm.

LAAT OP GANG

De rustige 24 uur voor de politie had te maken met het slechte weer. Daardoor was het in de ochtend overal erg rustig. Zo was de kindervrijmarkt met oud-Hollandse spelen in het Julianapark pas laat gezellig, maar op de markt in Lombok was vanochtend wel al vroeg druk, maar daar stonden dan ook ook veel overdekte kramen.
De Dominicuskerk in Oog in Al in Utrecht werd ook druk bezocht, omdat mensen konden schuilen en tegelijkertijd konden genieten van een tentoonstelling met optredens.

RENSWOUDE

Het matige weer speelde ook de Crazy Cross in Renswoude parten. Het zogenaamde carnaval op wielen trok bij de start maar een kwart van de bezoekers van vorig jaar. Toch zit de sfeer er goed in: de ene motor is nog gekker uitgedost dan de ander, met toiletpotten of als de Flintstones.
Tijdens de Crazy Cross in Renswoude strijden de voertuigen om de originaliteitprijs en de snelste tijd.

RHENEN

Het concours hippique in Rhenen was ondanks de regen druk bezocht. Het paardentoernooi bracht veel mensen op de been.
In Lopik doen zo'n tweehonderd mensen mee aan een Zeskamp. In Wijk bij Duurstede is het bij de kinderdisco ook een stuk drukker.
En ook in Oudewater zat de sfeer er al vroeg goed in, vertelt inwoner Koert Westerman, presentator van het sportprogramma Namen en Rugnummers.
In Vreeswijk kwam op de traditionele rommelmarkt een enorme vlag van een pizzeria naar beneden. Zover bekend zijn daarbij geen gewonden gevallen.
In Woerden was het volgens verslaggever Huib de Moll ronduit druk.

Verslaggever Huib de Mol viert oranje in Oudewater
Verslaggever Kees Hoogendijk op het Nijntjepleintje Utrecht
Verslaggever Ardy Stemerding is in Driebergen-Rijsenburg (1)
Verslaggever Huib de Mol krijgt ontbijt in Everdingen (1)
Verslaggever Kees Hoogendijk zoekt een Griekse kaart
Verslaggever Huib de Moll krijgt ontbijt in Everdingen (2)
Verslaggever Ardy Stemerding is in Driebergen-Rijsenburg (2)
Verslaggever Kees Hoogendijk in Oog in Al
Verslaggever Huib de Moll in Harmelen (1)
Verslaggever Huib de Moll in Harmelen (2)
Verslaggever Huib de Moll in Woerden (1)
Verslaggever Ardy Stemerding in Rhenen
Verslaggever Kees Hoogendijk in de kerk
Verslaggever Huib de Moll in Harmelen (3)
Amersfoorters weten niet wat een aubade is
Utrechtse vrijmarkt blijft lang leeg
Koninklijke spoor 1 in Baarn weer in gebruik genomen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.