Rondje Giro: Nieuwegein kleurt Plofsluis roze

REGIO - In Nieuwegein is een roze sluis onthuld. Speciaal voor de Giro d'Italia is de de Plofsluis helemaal ingepakt in een roze doek. Roze is de kleur van de trui van de klassementsaanvoerder. Vanaf de Nieuwegeinsebrug kunnen de renners zondag de roze sluis het beste zien.
* Het officiele Giro d'Italia liedje van de Utrechtse band the Gasoline Brothers is ook in Italië aangeslagen. Vandaag besteedt de gezaghebbende krant La Gazzetta dello Sport in een artikel uitgebreid aandacht aan de Utrechtse artiesten. Die schreven speciaal voor de wielerklassieker het liedje 'In Our Town'.
* Kerken in de provincie Utrecht schrappen hun diensten zondag vanwege de Giro. Langs kerken op de hele route van Amsterdam via Rhenen naar Utrecht gaan missen niet door of worden ze verschoven, meldt het Nederlands Dagblad.
* Bijna zesduizend wielerliefhebbers hebben zich uiteindelijk ingeschreven voor de toerversie van de Giro. De amateurs konden kiezen uit routes van 40, 70 en 130 kilometer. Opvallend is dat de langste en dus zwaarste afstand het populairste was: bijna 4500 mensen zullen morgen starten voor de tocht van 130 kilometer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.