Drukbezochte toereditie trekt door regio

UTRECHT - De drukbezochte toereditie van de Giro d'Italia trok zaterdag door de provincie heen. In een roze optocht reden zo'n 6600 amateurwielrenners de tochten van 40, 70 of 130 kilometer.
RTV Utrecht was op strategische plekken langs de toertocht gaan staan om daar de sfeer te peilen. Zo keken verslaggevers onder meer of Lage Vuursche, Soestdijk, Soesterberg en fans op de Amerongse Berg al in Italiaanse sferen verkeerden.

ONFORTUINLIJKE VAL

Voor één toerfietser in de Giro d'Italia begon de tocht onfortuinlijk. De vrouw viel rond half elf van haar fiets op de Kanaalweg in Utrecht en werd daarna onwel.
De fietser is ter plekke gereanimeerd door omstanders en daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe het met het slachtoffer gaat is op dit moment nog niet duidelijk. Naast dit ongeval verliep de toertocht verder vooralsnog rustig.

TOERTOCHT POPULAIR

Bijna 6600 wielerliefhebbers stapten vandaag op de fiets voor de toerversie van de Giro. De amateurs konden kiezen uit routes van 40, 70 of 130 kilometer.
Opvallend is dat de langste en dus zwaarste afstand het populairste bleek: bijna 5000 mensen verschenen aan de start van de 130 kilometer die onder meer door Amerongen en Nieuwegein trok. In veel gemeenten langs de route werden activiteiten rond de Giro georganiseerd.
De kortere afstanden gingen dwars door het Groene Hart en startten om tien uur. De langste route begon al om half tien en reed een groot deel van het etappeparcours van morgen. Deze tocht leidde langs hoogtepunten van de echte Giro-etappe van zondag als de Amerongse Berg, de Utrechtse binnenstad en de finish bij de Jaarbeurs.
Waar de amateurs de snelwegen kruisten, lag verkeer tijdelijk stil. Morgen is de verkeersoverlast groter: dan worden er in de stad Utrecht zo'n vijftig straten afgezet. Heuvelrugdorp Amerongen wordt dan zelfs volledig van de buitenwereld afgesloten

Gemoedelijke Italiaanse sfeer in Lage Vuursche
Soestdijk houdt koninklijke ontvangst voor toerfietsers
Lekke banden door landingsbaan Soesterberg
Duizenden fietsers bedwingen Amerongse Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.