BPA wil Van Wegen weer als partijleider

AMERSFOORT - Burger Partij Amersfoort (BPA) wil de algemene partijleiding de komende jaren opnieuw in handen geven van Hans van Wegen. Het besluit van het bestuur en de fractie zal aan de ledenvergadering worden voorgelegd.
Afgelopen weekend was er een partijbijeenkomst waarbij fractie-en bestuursleden de gevolgen bespraken van de deelname aan het nieuwe college van burgemeester en wethouders. De Burger Partij Amersfoort vormt met VVD, D66, GroenLinks en het CDA het nieuwe stadsbestuur in Amersfoort.
De politieke onderhandelingen over het nieuwe college vonden plaats onder leiding van de BPA als grootste partij en veranderen de BPA van oppositiepartij tot collegepartij. De BPA wil Van Wegen in de nieuwe politieke situatie een belangrijke rol geven om de identiteit van de partij zoveel mogelijk te waarborgen.

WETHOUDERSCHAP

Ben Stoelinga die samen met Hans van Wegen de coalitievorming succesvol afrondde zal namens de BPA het wethouderschap op zich nemen.
Ruud Schulten, die eigenlijk Van Wegen zou opvolgen, neemt het fractievoorzitterschap van Stoelinga over. Hans van Wegen zal het vice-fractievoorzitterschap vervullen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.