Kort nieuws: Overlast door brandende auto A28

REGIO - Een brandende auto op de A28 bij De Bilt heeft vanochtend voor enige overlast gezorgd. De auto stond bij de afslag naar het UMC Utrecht.
De brandweer had het vuur snel onder controle en niemand raakte gewond. Over de oorzaak is niets bekend.
* Politie, douane en Belastingdienst hebben bij Woerden ruim 4000 kentekens. De Belastingdienst stuitte in totaal op zo'n half miljoen euro aan openstaande schulden. Verder kregen 36 bestuurders een boete of proces-verbaal voor onder meer gebreken aan hun auto en het rijden met een ongeldig rijbewijs.
* Vakbond CNV in Utrecht heeft na zeven maanden weer een nieuwe voorzitter. De algemene vergadering heeft Jaap Smit benoemd, die nu nog directeur is van Slachtofferhulp Nederland. Smit volgt René Paas op, die september vorig jaar vertrok. Smit wil de vakbond verjongen. Hij komt niet in een makkelijke tijd, omdat ook het CNV moet bezuinigen.
* De VVD in Utrecht wil dat de gemeente meer jacht maakt op vreemdelingen die fraude plegen met identiteitsbewijzen. Uit onderzoek van de Adviescommissie voor Vreemdelingzaken blijkt dat gemeenteambtenaren niet de kennis en tijd hebben om identiteitsfraude te achterhalen. De VVD vindt dit niet acceptabel en wil opheldering van het college.
* Een vrouw is maandagavond beroofd in de stationshal in Utrecht. Twee jongens van 14 en 17 jaar hebben een aantal spullen van haar gestolen. Via een camera werden de jongens herkend toen zij van het station probeerde weg te komen. Na een korte achtervolging konden de jongens, uit Utrecht en Houten, worden aangehouden.
* De politie in Nieuwegein is op zoek naar een oudere man met een grijs hondje. Hij was gisteravond getuige van een straatroof bij de Lekboulevard. Twee straatrovers hielden daar een jongen op een snorfiets tegen en vluchtten met zijn portemonnee. De daders zijn twee lichtgetinte jongens van een jaar of 17.
* Kendrion in Zeist laat over het eerste kwartaal van dit jaar mooie cijfers zien. De winst en omzet in het eerste kwartaal stegen sterker dan verwacht. Zo draaide Kendrion in de eerste maanden van dit jaar een omzet van bijna 50 miljoen euro, miljoenen meer dan voorspeld. De winst steeg tot vier miljoen; een half miljoen meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De producent van elektromagneten profiteerde vooral van de opleving van de Duitse industrie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.