Zeventig Nederlanders omgekomen bij ramp

UTRECHT - Bij de vliegramp in Tripoli zijn zeventig Nederlanders omgekomen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld. Rond 17.15 uur geeft minister Verhagen een persconferentie in Hoofddorp, waar vanmiddag de nabestaanden samen zijn gekomen.
Het dodental blijkt volgens het ministerie uit informatie van Stip en Kras, de passagierslijst van luchtvaartmaatschappij Afriqyah Airways en de checklist van de douane in Johannesburg.
De meeste Nederlandse inzittenden hadden een reis geboekt bij de reisorganisataies Stip (38) en KRAS (24). Negen andere Nederlandse passagiers hadden zelf een vlucht geboekt.

BIJEENKOMST

Minister-president Jan Peter Balkenende en de ministers André Rouvoet en Maxime Verhagen hebben donderdagmiddag in Hoofddorp een bijeenkomst bijgewoond die was georganiseerd voor familieleden van de slachtoffers van de vliegtuigramp in Libië.
Volgens een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer waren er ruim tweehonderd mensen aanwezig in het Claus Event Center.
UTRECHt
Onder de slachtoffers zijn ook inwoners uit Utrecht. Ook is bekend dat behalve het gezin uit Tilburg ook een gezin uit Mook (Limburg), Groesbeek (Gelderland), Heerde (Gelderland) zijn omgekomen. Ook een vrouw uit Vlissingen en twee echtparen uit Lunteren en Oldenzaal zaten in het vliegtuig.
De vliegtuigmaatschappij Afriqiyah Airways maakte eerder op haar website bekend dat er tenminste 58 Nederlanders zijn omgekomen, maar dat zijn er dus meer.
Verder zouden er zes mensen uit Zuid-Afrika aan boord zijn geweest, twee Libiërs, twee Oostenrijkers, een Duitser, een Zimbabwaan, een persoon met de Franse nationaliteit en twee Britten. De elf bemanningsleden waren allen afkomstig uit Libië.

SLACHTOFFERHULP

Slachtofferhulp is donderdag bij de bijeenkomst voor nabestaanden van de vliegtuigramp in Tripoli in Nederland. Ook is er een hulplijn opgesteld op nummer 0900-0101. Normaal gesproken is de hulplijn

alleen op werkdagen open en dus niet op Hemelvaartsdag.
De organisatie uit Utrecht waarschuwt nabestaanden om geen contracten te tekenen met vage advocaten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.