Veel vragen op bijeenkomst nabestaanden

HOOFDDORP - Nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp hebben donderdagmiddag uitgebreid vragen kunnen stellen aan vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, politie, ANWB en KRAS.
De nabestaanden wilden vooral weten wat er is gebeurd, hoe de identificatie gaat, op welke manier wordt gerepatrieërd en wat er gebeurd met de spullen van de overledenen.
Elke familie die iemand heeft verloren door de vliegramp in Libië krijgt een eigen contactpersoon. Het doel van de Nederlandse overheid is om iedere getroffene zo goed mogelijk te voorzien van alle informatie die ze nodig hebben, zei premier Balkenende na de bijeenkomst. Gemeenten gaan vooral in de nazorg een grote rol spelen.

INDRUKWEKKEND

De premier noemde de bijeenkomst waar ruim tweehonderd mensen waren "indrukwekkend en tegelijkertijd ontroerend". Volgens hem waren de families bijeengeroepen om mensen te informeren en om medeleven te betuigen.
Het samenzijn in het Claus Event Center begon met een minuut stilte voor de zeventig slachtoffers. Volgens Balkenende was er intens verdriet en liepen de emoties soms hoog op.

Verslaggever Ulrike Nagel bij de bijeenkomst over de ramp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.