Forensische experts KLPD aan het werk

DRIEBERGEN - De forensische experts van het KLPD in Driebergen beginnen vandaag met de identificatie van de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Tripoli.
Het team is gisteren aangekomen en heeft de eerste dag gebruikt om de situatie in te schatten en afspraken te maken met Libische collega's.
Om de nabestaanden zo snel mogelijk duidelijkheid te geven, stuurt het KLPD binnenkort extra experts naar Tripoli. De lichamen van de slachtoffers zijn verdeeld over twee ziekenhuizen.
Teamleider Daan Noort kondigde al aan met het materieel dat het LTFO nu al bij zich heeft aan het werk te willen. Eerst worden door het LTFO met hun Libische tegenhangers afspraken gemaakt over hoe de
samenwerking concreet wordt ingevuld.

BEZITTINGEN

Daarna gaan vijf onderzoekers naar de plek waar het vliegtuig is neergestort om te zoeken naar persoonlijke bezittingen van overledenen. Het gaat om spullen die kunnen helpen iemands identiteit vast te stellen en die uiteindelijk aan de nabestaanden gegeven moeten worden.
De belangrijkste eigendommen, zoals koffers met inhoud, zijn al van de rampplek weggehaald en worden op het politiebureau bewaakt.

Forensische experts KLPD aan het werk
Forensische experts KLPD aan het werk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.