Eis: 8 jaar voor steekpartij bus Breukelen

UTRECHT - De officier van justitie in Utrecht heeft acht jaar celstraf geëist tegen de 50-jarige Sawer T. uit Loenen wegens poging tot moord op een buschauffeur. De aanklager acht bewezen dat T. in Breukelen de busbestuurder heeft neergestoken.
T. vertelde op de zitting dat hij ruim een half jaar geleden op weg was naar een consulente van sociale zaken in Woerden op wie hij erg kwaad was. Het mes dat hij later zou gebruiken om vijf keer op de chauffeur in te steken
zat volgens hem toevallig in zijn tas.

LASTIGVALLEN

In de bus viel de man twee meisjes lastig. De chauffeur nam het op voor de meisjes. Toen T. de meisjes opnieuw lastig viel, belde de chauffeur de politie. T. benaderde hem van achteren en stak de chauffeur neer.
De chauffeur wist samen met een paar passagiers de verdachte te overmeesteren. De inzittenden bevestigen het verhaal van de bestuurder.

CAMERABEELDEN

De verdachte, die op de zitting zijn excuses aanbood, verklaarde dat hij door de chauffeur was vernederd. De passagiers hebben dat niet gehoord.
Er hing wel een camera in de bus maar er zijn geen beelden omdat de harde schijf kapot was.

STRESS-STOORNIS

Volgens de aanklager is de verdachte doelbewust met een mes op de chauffeur afgestapt. De man is afkomstig uit Afghanistan en zou last hebben van een posttraumatische stress-stoornis.
Maar omdat de verdachte niet mee wilde werken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum, kon de aanklager dat niet meewegen in haar eis.
De uitspraak is op 31 mei.

Archiefbeeld: Buschauffeur neergestoken in Breukelen
Eis: 8 jaar voor steekpartij bus Breukelen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.