Brand in banketbakkerij Soest

SOEST - Een brand heeft flinke schade aangericht bij bakker Top's Edelgebak in Soest.
Het vuur brak gistermiddag uit op de eerste verdieping in de chocolaterie aan de Soesterbergsestraat. De brand was snel geblust, maar de rook- en roetschade is fors. De oorzaak is waarschijnlijk kortsluiting in bedrading. De winkel is gewoon open.
De geur van verbrand plastic was voor de vijf werknemers van Top's Edelgebak die petit fours en chocoladegebak aan het maken waren aanleiding om op onderzoek te gaan. De oorzaak was al snel duidelijk: brandende bedrading in het plafond. De banketbakker alarmeerde de brandweer en deed zelf met behulp van een handblusser een bluspoging.
Bij aankomst van de brandweer met een tankautospuit en de hoogwerker was de zaak al ontruimd. Met behulp van een straal werd het brandje geblust waarna met een koevoet een deel van het plafond werd opengebroken om de smeulende delen, voornamelijk elektrische bedrading, af te blussen en om de hoofdschakelaar uit te kunnen schakelen.
Een medewerkers van de stichting Salvage, een overkoepelende organisatie van verzekeraars, heeft de eerste schadebeperkende maatregelen genomen en direct de eerste schoonmaakwerkzaamheden in gang gezet. Na ruim een uur werken was de brandweerploeg terug op de kazerne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.