Jubileumeditie Festival a/d Werf van start

PROVINCIE UTRECHT - De 25ste editie van het Utrechtse Festival aan de Werf begint vandaag. Tien dagen lang is de stad het decor van onder meer (straat)theater, beeldende kunst en muziek.
De Neude is het hart van het festival, maar de optredens worden gegeven op diverse locaties. Er zijn 28 voorstellingen te zien, waarvan er negen hun wereldpremière en elf hun Nederlandse première beleven. Naast de vele voorstellingen en performances is er elke avond gratis muziek op de Neude.

VOORSTELLINGEN UITGELICHT

Ergens & Overal is een rondreizende tentoonstelling over locatietheater in Nederland van het TIN (Theater Instituut Nederland) in samenwerking met de Vrede van Utrecht.
De tentoonstelling is te zien tijdens Festival aan de Werf op het Lucasbolwerk voor de Stadsschouwburg. Theatermaker en vormgever Theun Mosk tekende voor het concept en de vormgeving. Hij bedacht ook het lichtontwerp en ruimteconcept voor de voorstelling Adem van Roos van Geffen. Adem is te zien op de Cartesiusweg.

NANCY

De jonge Franse choreograaf Guillaume Marie presenteert Nancy, geïnspireerd op het verhaal van punk/rock icoon Nancy Spungen, die na haar dood transformeerde tot heldin en zo de status van onsterfelijkheid bereikte. Theater, modeshow en rockconcert in één.

LONE TWIN THEATRE

Uit Engeland komt Lone Twin Theatre, een gezelschap dat Utrecht aandoet in een tournee langs grote internationale festivals, met de Nederlandse première van de succesvolle Catastrophe Trilogy.
MROURÉ
Rabih Mroué is voor het tweede jaar op rij geprogrammeerd. Looking for a Missing Employee is een surrealistisch relaas over een mysterieuze verdwijning. Tegelijkertijd met het festival presenteert BAK, basis voor actuele kunst Utrecht, zijn eerste solotentoonstelling I, the Undersigned.
Meer informatie over de voorstellingen vindt u op www.festivalaandewerf.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.