Veenendaal opgelucht na aanhoudingen

VEENENDAAL - Veenendalers zijn opgelucht nu de politie meerdere verdachten heeft opgepakt voor de gewelddadige roofovervallen in de stad.
Drie overvallen vonden plaats in de nacht van 13 op 14 maart. Eén van de slachtoffers werd naakt op het spoor achtergelaten. Bij veel inwoners zat de schrik er daarna goed in.
De politie startte een groot onderzoek en er werden beelden gepubliceerd in de media waar de verdachten deels op te zien waren. Deze beelden werden ook getoond in Bureau Hengeveld. De politie hield ook een groot buurtonderzoek en een passantenonderzoek. Uiteindelijk kwam een groot aantal tips binnen. Na uitgebreid rechercheonderzoek werden op dinsdagochtend meerdere mannen aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen zeker niet uit.

COMMOTIE

De zaak leidde in maart tot veel ophef, onder meer omdat burgemeester Ties Elzenga zou hebben gezegd dat het 's nachts niet veilig is om in Veenendaal over straat te gaan. Hij maakte zich ernstig zorgen om de veiligheid in zijn gemeente.
Bij de beruchte fietstunnels zijn vervolgens camera's geplaatst. Ook is de verlichting verbeterd, zijn de bosjes gesnoeid en is er een hek tussen spoor en fietspad gezet.

Veenendaal opgelucht na aanhoudingen
Veenendaal opgelucht na aanhoudingen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.