Waarschuwing koud Pinksterwater

REGIO - Reddingsbrigade Nederland waarschuwt mensen die van het mooie pinksterweer op het strand of bij recreatiewater willen genieten voor de temperatuur van het water.
Op de meeste plaatsen ligt die nog maar rond de 11 of 12 graden en dat geeft een hoog risico op onderkoeling. Vooral als iemand in een muistroom terecht komt en daardoor al moeilijker uit het water komt en ook nog veel energie (warmte) verbruikt, verhoogt dit de kans op verdrinking.
De hoge buitentemperatuur maakt het verleidelijk het water op te zoeken, maar geadviseerd wordt om alleen het water in te gaan op plaatsen waar professioneel toezicht is.

WETSUITS

Watersporters worden geadviseerd beschermende wetsuits te dragen wat de kans op onderkoeling verkleind. Ook adviseert de Reddingsbrigade zonaanbidders om zich goed in te smeren. De voorjaarszon kan snel tot verbranding leiden.
Directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland: "We zijn blij met het mooie weer en mensen moeten er vooral van genieten, maar we waarschuwen niet voor niets voor dit risico. Vorig jaar hebben we hiervoor vaak moeten ingrijpen en onze missie is om ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.