Kort nieuws: Italiaanse inbreker opgepakt

REGIO - Een Italiaan die zondagmiddag wilde inbreken in een huis aan de Bosgors in Nieuwegein, is op heterdaad betrapt door de politie.
De 24-jarige man uit Rome had een deel van de buit nog op zak en droeg bovendien een tas met inbrekerswerktuig. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Zijn metgezel kon wel ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
* Een horecagelegenheid aan de Kauwenhof in Nieuwegein kreeg vrijdagavond gewapende overvallers op bezoek. Een 19-jarige medewerker verklaarde aan de politie dat er plotseling een man voor zijn neus stond toen hij de stoelen naar binnen wilde halen. De onbekende man bedreigde hem met vermoedelijk een vuurwapen en eiste geld. Nadat de overval gepleegd was vluchtte de dader weg in de richting van het park van de Bosfazant.
De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 – 88 44.
* De politie in Amersfoort heeft vrijdagavond een 28-jarige man aangehouden die op een gestolen damesfiets reed. De Amersfoorter zei dat hij het rijwiel had gekocht in de Cabotstraat. Daar aangekomen, ontdekten de agenten meerdere fietsen, waarvan er nog een als gestolen te boek stond. De verkoper meldde zich later op het bureau.
* Een melding van een vermoedelijke inbraak in een woning aan de Boadreef in Utrecht heeft de politie vrijdag geleid naar een kleine hennepplantage. In de woning werden circa 100 stekjes aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
* Een 26-jarige Utrechter heeft zondagmorgen een fikse boete gekregen omdat hij onder invloed van alcohol was. Agenten zagen de auto van de man schuin stilstaan op het viaduct in Utrecht boven de Rijksweg A2. Het viel de agenten op dat de bestuurder heel langzaam reed en opvallende manoeuvres uithaalde. De man kreeg op de Meijewetering een stopteken en daar bleek dat hij dronken was.
* Op Lockhorsterweg in Leusden heeft de politie vrijdag een grote verkeerscontrole gehouden. Ruim 50 voertuigen werden gecontroleerd. Van de 51 auto's bleken er 31 in orde. Voor de rest werden 23 bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor het niet kunnen tonen van een rij- en kentekenbewijs, het niet handsfree bellen en het niet dragen van de helm.
* In een pand aan de Damzigt heeft de politie zondagmorgen een grote hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In totaal werden bijna 500 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. Twee mannen, 23 en 43 jaar uit Utrecht en Harmelen, werden in het pand aangehouden. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. Vanwege de grote hitte was er een gevaarlijke situatie ontstaan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.