Zeister mensenhandelzaak weer uitgesteld

ZEIST - Opnieuw uitstel in de zaak rond de van mensenhandel verdachte broers uit Zeist en Soesterberg. De kans is groot dat de broers ook op vrije voeten komen omdat de behandeling pas in oktober zal plaatsvinden.
Donderdag zou hun zaak behandeld worden door de rechtbank in Utrecht. Maar het Openbaar Ministerie heeft meer tijd nodig om de zaak tegen de pooierbroers voor te bereiden. De zaak wordt steeds groter omdat steeds meer slachtoffers zich melden.
De politie heeft inmiddels de slachtoffers al gewaarschuwd dat de broers donderdag waarschijnlijk op vrije voeten zullen komen.

SCHORSEN

De twee zitten al ruim een half jaar in voorarrest en dat is erg lang voor een zaak zoals deze. De advocaten zullen dan de rechter ook vragen om de voorlopige hechtenis van de twee onder voorwaarden te schorsen.
Sommige slachtoffers zijn doodsbang voor de broers, maar dat geldt niet voor alle vrouwen. Sommigen hebben spijt van hun aangifte omdat de broers ze nog steeds met lieve berichten overspoelen.

STEYN HOTEL

De twee werden in oktober 2009 opgepakt in het Steyn Hotel in Zeist omdat ze daar een illegaal bordeel runnen. Sinds die arrestatie zitten ze vast.
Jarenlang ronselden ze vrouwen om voor hen als prostituee geld te verdienen. Ze gaan te werk als loverboys waarbij ze eerst verhouding beginnen en daarna de vrouwen onder druk zetten met het excuus van schulden.

Vrijlating gevraagd voor 'pooierbroers' Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.