Kort nieuws: Dronken man slaat hond

REGIO - Een dronken man uit Baarn is door de politie opgepakt omdat hij zijn hond zou hebben mishandeld.
De 23-jarige man liet zijn hond uit op de Hongarijedreef met een stevige borrel op en sloeg en schopte het dier.
De man is aangehouden en opgesloten op het bureau. De hond woont tijdelijk op het politiebureau en zal, wanneer zijn eigenaar vrijkomt, weer met hem mee gaan.
*De Utrechtse politie heeft vannacht een 50-jarige fietsendief opgepakt. De man werd op de Vondellaan gezien terwijl hij met twee fietsen stond en wat schichtig om zich heen keek. Omdat de fietsen niet als gestolen geregistreerd stonden is de man laten gaan. Later werd de Utrechter gezien op de Albatrosstraat waar hij het slot van een fiets stond open te breken. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij ook de twee fietsen van eerder die nacht gestolen had.
*Inwoners van Lopik mogen vanmiddag meepraten over de toekomst van de gemeente.
Het gemeentebestuur roept de bewoners op om ondermeer mee te denken over het imago van de gemeente, de veiligheid EN het voorzieningenniveau. Alle meningen worden gebruikt bij de plannen die het college tot 2030 heeft met Lopik. De discussieavond vindt vanaf vijf uur plaats op het gemeentehuis.
*Lopik trekt meer dan een half miljoen euro uit om de voetbalaccommodaties in de gemeente te verbeteren. Het geld wordt onder meer gebruikt voor de renovatie en uitbreiding van het trainingsveld van SV Lopik. Ook gaat er geld naar nieuwe kunstgrasvelden in Cabauw en Polsbroek.
* Voor een meerderheid van de woningbezitters is beperking van de hypotheekrenteaftrek geen taboe meer. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis in Amersfoort. Woningbezitters zien liever een besparing op de renteaftrek dan op de AOW, uitkeringen en gezondheidszorg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.