Kort nieuws: Zeven aanhoudingen na alcoholcontroles

REGIO - Zeven personen zijn tijdens alcoholcontroles in Vianen en Houten aangehouden. De politie controleerde dit weekeinde 670 bestuurders op de Prins Bernhardstraat in Vianen. Daar werden uiteindelijk drie personen die teveel alcohol ophadden aangehouden.
In Houten werden 98 bestuurders op de Essenkade gecontroleerd. Vier personen zijn aangehouden, waaronder een beginnend bestuurder en een minderjarige.
* Op een parkeerplaats in Vinkeveen is een 36-jarige Griek aangehouden voor wapenbezit. Na controle zagen agenten het wapen in zijn achterbak liggen. De man kon zaterdagnacht geen duidelijke reden geven voor zijn aanwezigheid op de parkeerplaats en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man flink wat geld bij zich te hebben. De zaak is nog in onderzoek.
* Een inwoner uit Baarn is ondanks zijn rij-ontzegging toch achter het stuur gekropen. Agenten betrapten de 51-jarige man op heterdaad toen hij zijn auto instapte. De man is opgepakt en naar het politiebureau afgevoerd.
* Een bromfietser uit Houten kreeg zaterdagnacht een rijverbod. De 18-jarige jongen werd in Soest aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Biltseweg verloor hij de macht over het stuur en werd hij door de agenten meegenomen naar het bureau.
* Een 23-jarige man uit Zeist is vrijdagnacht aangehouden voor het vernielen van een politieauto. Agenten hielden de man in Zeist op de 2e Dorpsstraat aan. Even daarvoor waren verschillende groepen met elkaar in gevecht geraakt die door de politie uit elkaar zijn gehaald.
* Op de Korte Minrebroederstraat in Utrecht is een 19-jarige man opgepakt, nadat een mes uit zijn tas viel. De man zou een 29-jarige Utrechter hebben bedreigd met het wapen. De politie kon de man verderop oppakken, nadat een groep de man in bedwang hield op de Mariaplaats.
* De politie in Maarssen heeft zaterdag op zondag een 21-jarige man aangehouden wegens mishandeling. De Maarssenaar was een horecagelegenheid aan de Safariweg uitgezet. En probeerde vervolgens een medewerker neer te steken. De gealarmeerde politie heeft de man ingerekend.
*

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.