Groepsverbod deel Ondiep blijft van kracht

UTRECHT - Het groepsverbod in de Utrechtse wijk Ondiep dat vrijdagavond werd ingesteld, blijft het hele weekend van kracht. Dat meldde een gemeente zaterdagmiddag. Het verbod geldt alleen voor het Boerhaaveplein.
De gemeente Utrecht besloot tot de maatregel nadat enkele tientallen rouwende vrienden van twee overleden jongens vrijdagmorgen op het Plein voor onrust hadden gezorgd.
Na een rustig verlopen herdenkingstocht staken de jongeren tot diep in de nacht vuurwerk af, stichtten brandjes en gooiden spullen naar de politie die hun vroeg zachter te zijn.
Er werden toen 21 mensen aangehouden, die vrijdagmiddag allemaal weer vrij zijn gelaten.
De nacht van vrijdag op zaterdag verliep rustig. "We willen dat dit zo blijft en daarom is voor de zekerheid het verbod verlengt'', zegt de gemeentewoordvoerder.

OMWONENDEN

Omwonenden kunnen volgens de gemeente wel gewoon doorgaan met hun normale activiteiten. De politie richt zich specifiek op groepjes die mogelijk overlast gaan veroorzaken.
Maandag bekijkt de gemeente de situatie opnieuw.
De twee jongens waarom gerouwd werd, kwamen Tweede Pinksterdag om het leven bij een auto-ongeluk op het kruispunt Brailledreef/ Loevehoutsedijk. Vijf mensen raakten daarbij gewond. Twee daarvan liggen nog in het ziekenhuis, waaronder de bestuurder van de auto waarin de twee ongekomen vrienden zaten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.