Aanpak A27 officieel begonnen

HOUTEN - Demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) heeft officieel het startsein gegeven voor het werk aan de A27 tussen Everdingen en Lunetten. Het traject krijgt een extra rijstrook om de verkeersafwikkeling op het beruchte knelpunt te verbeteren.
Ongeveer twee derde van de Nederlanders vindt dat het aanleggen van extra rijstroken werkt om files op snelwegen op te lossen. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Verkeer en Waterstaat onder achthonderd respondenten.
De komst van de spits- of weefstrook moet meer en langere files voorkomen. Uitvoering van de klus zou geen extra overlast moeten opleveren, want het werk wordt gekoppeld aan onderhoudswerkzaamheden.
Behalve Eurlings waren ook Karla Peijs (voorzitter Veilig Verkeer Nederland) en Harold Goddijn (TomTom) present bij de aftrap in Houten. Het is het negende van de in totaal dertig trajecten die Rijkswaterstaat nog voor mei 2011 met spoed wil aanpakken.
De PvdA en GroenLinks hebben bij Eurlings om opheldering gevraagd, omdat ze vrezen dat de verbreding van de A27 veel ingrijpender is dan eerder gedacht. Tweede Kamerleden Lia Roefs (PvdA) en Ineke van Gent (GroenLinks) vragen zich af of de effecten op het milieu, in de vorm van geluidshinder en luchtkwaliteit, voldoende zijn meegewogen.

Aanpak A27 officieel begonnen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.