Kort nieuws: Autobrand in Amersfoort

REGIO - Op de Randenbroekerweg in Amersfoort is vanmorgen een auto uitgebrand. Brandstichting is waarschijnlijk en daarom zoekt de politie behalve de dader ook getuigen.
* Pieter van Vollenhoven is de nieuwe beschermheer van Vogelbescherming Nederland in Zeist. Van Vollenhoven, zelf actief vogelaar en natuurfotograaf, was eerder dit jaar al speciale gast bij de Nationale Tuinvogeltelling van de organisatie.
* Studentenhuisvester SSH organiseert een filmfestival voor studenten in Amersfoort. Via een wedstrijd op de website YO33.nl kunnen ze een spacebox aan de Eemhaven winnen.
* Studeren in de zomer kan nu ook bij de Nyerode business universiteit. Studenten uit het binnen- en buitenland kunnen cursussen volgen in Utrecht via de Summerschool. Deze zomer biedt Nyenrode voor het eerst cursussen aan. Studenten hebben de keuze uit vijf economische studieblokken.
* Rijkswaterstaat sluit van 4 tot en met 7 juni meerdere delen van de A2 gedeeltelijk af. Tijdens de afsluitingen wordt gewerkt aan de verbreding van de snelweg. Tussen de knooppunten Everdingen en Deil zal de weg in de maanden juli, augustus en september ook worden afgesloten.
* Drie jaar na haar vertrek krijgt oud-burgemeester Brouwer van Utrecht een cadeautje van inwoners en ondernemers van de stad. Het kunstenaarsduo Berkman & Janssens maakte een twaalf meter lange bank met ingelegde, kleurige tegels. De bank wordt op 19 juni in het toekomstig park Leeuwesteyn onthuld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.