Kort nieuws: Doornse kliederaar opgepakt

PROVINCIE UTRECHT - In Doorn is een 65-jarige vandaal opgepakt. De man had zich in een winkel op Plein 1923 uitgeleefd met een pot verf en ging er vandoor toen de politie werd gebeld. Hij kon in een andere winkel worden ingerekend. Een motief had de man niet.
* Oudere, laag opgeleide mensen in de bijstand dreigen definitief niet meer aan het werk te komen. Dat zeggen directeuren van Sociale Diensten in een onderzoek van Divosa, hun branchevereniging in Utrecht.
* Steeds minder kinderen worden naar een familielid vernoemd. Dat blijkt uit onderzoek van het Meertens Instituut en de Universiteit Utrecht. De wetenschappers hebben alle denkbare voornamen verzameld en samengebracht in de Nederlandse Voornamenbank.
* Dertig jongeren hebben zich in Culemborg aangemeld voor het buurtveiligheidsteam dat sinds kort actief is in de wijk Terweijde. Daar waren een half jaar geleden rellen tussen Marokkaanse en Molukse groepen jongeren. De gemeente is blij verrast door de enorme animo.
* De politie van Rhenen heeft een 15-jarige jongen aangehouden die een balletjespistool op zak had. Een bewoner van de Heideweg was door een balletje geraakt en alarmeerde de politie. Getuigen wisten de agenten op het spoor van de schutter te zetten.
* Een fietser in IJsselstein is gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw werd op de Beneluxlaan geschept door een auto. Ze is met onbekend letsel naar het Sint Anthoniusziekenhuis vervoerd.
* De zon deze dagen is lekker, maar ook gevaarlijk. Dat bleek op de Koppeldijk in Houten, waar een man op een scooter verblind werd en onderuit ging. Hij brak waarschijnlijk zijn sleutelbeen en is naar het ziekenhuis gebracht.
* Technisch dienstverlener Imtech in Gouda heeft een nieuwe order binnengesleept voor het EK voetbal in Polen in 2012. Imtech in Gouda gaat voor het nieuwe stadion in Wroclaw alle technische oplossingen leveren. Imtech is verantwoordelijk voor de energievoorziening, brandveiligheid en klimaatbeheersing.
* De Utrechtse politie heeft een gewapende drugsdealer aangehouden. Agenten kwamen af op een ruzie in de Kenaustraat. Volgens een vrouw liep de verdachte gewapend rond. Hij had een alarmpistool en zakjes drugs op zak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.