Jan Hendriks wint Expeditie 2010

UTRECHT - Met een grote voorsprong is Jan Hendriks uit Houten gekozen tot winnaar van Expeditie 2010. Expeditie is een wedstrijd voor amateurkunstenaars in de provincie Utrecht.
Kunstuitleen Utrecht, ZIMIHC huis voor amateurkunst en RTV Utrecht organiseerden de wedstrijd voor het derde achtereenvolgende jaar.
De winnaar ontvangt een coachingstraject bij Kade Ateliers om zijn amateurkunsten een professionele impuls te geven.
In de kunstuitlenen van Amersfoort, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Veenendaal, Woerden en Zeist stelden amateurkunstenaars uit de regio hun werk tentoon. Een professionele jury selecteerde per regio één finalist. Vervolgens waren de werken van deze finalisten te zien tijdens de finale-expositie bij de Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42.
Het publiek heeft uiteindelijk bepaald wie van de zeven finalisten de winnaar is geworden. Er kon gestemd worden via de website van RTV Utrecht én tijdens de finale-expositie. Ongeveer 30 procent van de stemmen ging naar het werk Zonder titel van Jan Hendriks.
Het juryrapport over het werk van Hendriks: ‘Het is dun en transparant geschilderd en soms laat de schilder de verf bewust 'zijn eigen gang gaan'. Het geheel is niet dicht geschilderd. Af en toe ontstaan er glansmomenten omdat de verf op sommige plaatsen dikker is aangebracht. Dat geeft een mooi effect. Het is een mooie compositie, suggereert veel en blijft toch abstract.’ Op de tweede plaats is Nico van Oosten uit De Hoef geëindigd met 254 stemmen. Connie van Winssen uit Westbroek gaat naar huis met de derde prijs. Ook deze kunstenaars winnen een traject bij Kade Ateliers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.