Permanente beveiliging bij stembureaus

UTRECHT - Een aantal stembureaus in Utrecht staat woensdag onder permanent beveiligingstoezicht. Het gaat om bureaus op Utrecht Centraal, het Europaplein, de Laan van Puntenburg en het Bisschopsplein (Zuilen).
Ook zullen medewerkers van Toezicht en Handhaving surveilleren om chaotische taferelen of opstootjes te voorkomen.
De gemeente Utrecht richt woensdag bij de Tweede Kamerverkiezingen elf extra stembureaus in op drukbezochte locaties. Deze bevinden zich op Utrecht Centraal, Hoog Catharijne (2), de Poortstraat, Beethovenplein, Burchtpoort, Atalantahof, Hindersteinlaan, Kandinskystraat, Jeanne d'Arcdreef en de Oranjelaan. Utrecht heeft hiermee in totaal 183 stembureaus.
Andere maatregelen
De stembureaus hebben extra bezetting. Ook zet Utrecht meer tellers in: tenminste drie tellers per stembureau, onder wie één gemeentelijke teller.
Na het sluiten van de stembureaus (21.00 uur) is alles gericht op een snelle (voorlopige) uitslag. Anders dan bij vorige verkiezingen worden er geen tussentijdse uitslagen of opkomstcijfers over Utrecht gepubliceerd.
Op www.utrecht.nl/verkiezingen zullen rond middernacht de voorlopige uitslagen bekend worden gemaakt. In de loop van vrijdagochtend zijn op die site ook uitslagen per wijk te vinden.
 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.