Kort nieuws: feesten in Amersfoort

AMERSFOORT - Amersfoort viert dit weekend z'n verjaardagsfeest. De stad organiseerde al een hoop activiteiten vanwege het 750-jarig bestaan.
Daar komt nu nog een feestje bij, dat zich de komende jaren moet ontwikkelen tot het vaste stadsfeest van Amersfoort. Vanaf vrijdag is er onder meer muziek op het Eemplein en een vuurprocessie in de binnenstad.
* Op de provinciale weg tussen Veenendaal en Ede is een automobilist over de kop gevlogen. De 25-jarige vrouw lette even niet op, verloor de macht over het stuur en zette haar auto op het dak tussen twee bomen in de berm. Ze bleef ongedeerd.
* Bij een grote alcoholcontrole in Vianen en IJsselstein zijn gisteravond honderden automobilisten staande gehouden. Slechts negen van hen hadden teveel gedronken. Een 47-jarige man uit Nieuwegein werd gearresteerd, omdat hij weigerde mee te werken. Zijn auto is weggesleept.
* In Zeist zijn gisteravond twee straatventers opgepakt. Het duo van 22 jaar ging op de Laan van Henegouwen langs de deuren met schilderen. Een bewoner vertrouwde de agressieve toon van de verkopers niet en belde de politie, die het stel vervolgens herkende van eerdere ventpraktijken.
* Een dronken man heeft in Veenendaal voor flinke overlast gezorgd. De 35-jarige man maande automobilisten die groen licht hadden te stoppen en ook hield-ie fietsers tegen. Omdat de man midden op de kruising Raadhuisstraat-Wolweg liep, moest het verkeer stoppen om de man niet aan te rijden. De politie heeft de man aangehouden voor openbare dronkenschap; hij mocht ontnuchteren in een cel.
* Bij een aanrijding in Harmelen is een bejaarde man gewond geraakt. De 78-jarige Woerdenaar stak bij de spoortunnel de Leidsestraatweg over, maar zag een naderende bestelbus met oplegger over het hoofd. Hij is met been- en hoofdletsel én spoed naar het UMC Utrecht vervoerd.
* Op de Vinkeveense Plassen zijn twee gewapende tieners opgepakt. De politie was gebeld over jongens in een groen bootje die met luchtbuksen aan het schieten waren. Twee agenten stapten in de surveillanceboot van het Recreatieschap en gingen op onderzoek uit. Met succes, want de 16-jarige jongens uit Almere en Bussum werden niet veel later mét hun buksen aangehouden.
* De Utrechtse politie heeft een hennepkwekerij ontmanteld. In een huis aan de Papyrusdreef werden 561 planten aangetroffen. De apparatuur en de hennep is in beslag genomen. De bewoner was niet thuis, hij moet zich nog op het politiebureau verantwoorden.
* De politie weet wie de man is die een bezoeker van The Jam ernstig heeft mishandeld aan de Oudegracht in Utrecht. Dankzij tips via het programma Bureau Hengeveld is de dader nu bij de politie bekend. De man is nog niet aangehouden, omdat ze nog bezig zijn met het onderzoek. Een bezoeker van The Jam werd ernstig mishandeld na een woordenwisseling. Het slachtoffer had onder meer een gebroken oogkas.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.