Utrechtse Bazaar naar Hooggelegen

UTRECHT - Utrechtse Bazaar gaat verhuizen naar de Groenewoudsedijk en er wordt een P+R Hooggelegen gerealiseerd.
Het college van B&W heeft het ontwerpbestemmingsplan voor de Kop van Leeuwesteyn Zuid bij bedrijvenpark Papendorp vastgesteld waardoor de realisering ervan planologisch en juridisch mogelijk is.
P+R Hooggelegen wordt aangelegd aan de zuidwestkant van het plangebied langs de rijksweg A2. Deze P+R krijgt een aansluiting op de HOV-lijn die Leidsche Rijn met het centrum van Utrecht verbindt. Om de P+R bereikbaar te maken wordt een extra afrit van de rijksweg A2 gerealiseerd.
In hetzelfde gebied wordt de Utrechtse Bazaar gehuisvest in de hal aan de Groenewoudsedijk 6. Het aluminium- en papierrecyclebedrijf Van Doorn dat deze hal  momenteel in gebruik heeft zal de activiteiten concentreren in de ernaast gelegen hal op nummer 5.
De Utrechtse Bazaar is nu nog gevestigd in de veilinghallen in Vleuten, maar moet weg vanwege geplande woningbouw. Rondom de Utrechtse Bazaar wordt een ruime parkeerplaats gerealiseerd.
Het ontwerpbestemmingsplan ligt zes weken ter inzage. Tijdens deze periode is er de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. Vervolgens wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad. Dit zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2010 gebeuren.
 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.