Paardenmarathon Soest op 24 juli

SOEST - Liefhebbers van paardensport kunnen zich op gaan maken voor de derde editie van de Marcriox Endurance, op 24 juli.
De paardenmarathon leek aan het einde van 2009 bijna te gaan verdwijnen doordat het driekoppige organisatieeam om persoonlijke redenen besloot te stoppen, maar er is inmiddels een nieuw team dat het stokje heeft overgenomen.
De paardenmarathon voert ruiters over een route van 30 of 63 km door Soest en omgeving. De paarden moeten zo fit mogelijk finishen binnen een bepaalde tijd.
Na de start op manege Marcroix, op een kazerneterrein, worden de ongeveer 120 deelnemers eerst over de tankbanen van de Vlasakkers heen geleidt, een gebied in eigendom van defensie die onder normale omstandigheden voor het publiek wordt afgesloten. De Vlasakkers worden echter speciaal voor dit evenement opengesteld, waardoor een prachtige route gerealiseerd kan worden door de zandverstuivingen en bossen van de omgeving Soest.
Op de zuivelboerderij de Tolboom in Maartensdijk vindt de rustpauze van de langste afstand plaats. Bij de paarkeerplaats aan de Foekenlaan in Soest vindt de veterinaire tussencontrole van de kortste afstand
plaats. Voor bezoekers en toeschouwers is er dus voldoende te zien.
Op de website www.endurancesoest.nl staan verschillende ideeën voor nieuwsgierige voorbijgangers. Ook staan hier kaarten van de routes die door de ruiters en hun paarden worden afgelegd en informatie over de wedstrijd in het algemeen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.