Sporthal Vianen ontruimd, elf kinderen onwel

VIANEN - Het gaat relatief goed met de acht kinderen die vanmorgen onwel zijn afgevoerd van Sportcentrum Helsdingen in Vianen. Dat zegt de directeur van de basisschool De Wegwijzer waar de kinderen op school zitten.
Elf kinderen meldden zich na een bezoek aan het Sportcentrum met klachten over hoofdpijn, misselijkheid en hyperventilatie. Acht daarvan moesten naar het UMC in Utrecht. Drie anderen konden na een korte controle met hun ouders mee naar huis.
In totaal werden 110 mensen uit het sportcomplex en naastgelegen zwembad geëvacueerd. Onder de aangeslagen kinderen zaten leerlingen van De Wegwijzer en De Voorhof maar alleen leerlingen van De Wegwijzer zijn ziek geworden.
In het gebouw van De Wegwijzer werden de kinderen die niet naar het ziekenhuis moesten opgevangen en onderzocht. De school is verder vrijgegeven en het lesprogramma voor de andere klassen ging 's middags gewoon door.
De brandweer ontruimde de hele sporthal en het naastgelegen zwembad. Daarna zijn metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen waarbij niks werd gevonden. Na dit onderzoek ging het Sportcentrum weer open.
De oorzaak van de onwelwordingen is nog onbekend. Op woensdag 16 juni ontstond een lek in een waterleiding van het zwembad. Dit is dezelfde dag nog gemaakt. Er werd dan op donderdag ook gewoon gezwommen.
RTV Utrecht stond voor de school waar de kinderen worden opgevangen en deed live verslag.

Sporthal Vianen ontruimd: Live verslag om 13.30 uur
Massale ontruiming sporthal Vianen, elf kinderen onwel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.