Soester Chris K. alweer op vrije voeten

SOEST - Chris K. uit Soest, die dinsdag werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van vastgoedhandelaar Peter Petersen, is donderdag weer op vrije voeten gesteld.
Volgens het Openbaar Ministerie in Amsterdam is er onvoldoende grond om de 41-jarige man langer vast te houden, of om hem voor te geleiden bij de rechter-commissaris.
De 45-jarige Petersen werd op 3 maart 2009 in zijn auto nabij hotel Jan Tabak in Bussum doodgeschoten.

WITWASSEN

Ook het landelijk parket van het OM heeft een onderzoek tegen de Soester Chris K. lopen. In dat onderzoek luidt de verdenking: het op grote schaal witwassen van crimineel geld en investeren in drugshandel.
Dinsdag deden tweehonderd rechercheurs een reeks invallen in woningen en bedrijven. Daarbij werden onder meer administratie en luxegoederen in beslag genomen.

CRIMINELE KOPSTUKKEN

Petersen zou in de jaren voor zijn dood conflicten hebben gehad met meerdere criminele kopstukken, onder wie Willem Holleeder en de in 2005 doodgeschoten Johnny Mieremet. Pogingen van de politie om hem hierover verklaringen te laten afleggen, liepen op niets uit. Petersen was bang dat deze zouden uitlekken. Hij zag zichzelf als een "makkelijke prooi."
Petersen was goed bevriend met Kees Houtman, een collega-vastgoedman en tevens drugshandelaar die in november 2005 bij zijn huis in Amsterdam-Osdorp werd geliquideerd. Holleeder is onder meer veroordeeld voor de afpersing van Houtman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.