Wolfsen bij 'troost-picknick' homostel

UTRECHT - Het Waterwinpark in Leidsche Rijn was vanmiddag het decor voor een 'troost-picknick' voor het weggepeste homostel Hans en Ton. Opvallende gast was burgemeester Wolfsen van Utrecht, die vooraf in het midden liet of hij aanwezig zou zijn.
Zeker tachtig mensen kwamen bij elkaar, gewapend met kleedjes, broodjes en vliegers. Mensen die het stel hun steun kwamen betuigen protesteerden daarmee tegen discriminatie van minderheden, zoals homoseksuelen.
Marieke Dubbelman van het organisatiecomité vertelde vrijdag in U Vandaag dat ze zich kwaad maakt over de maatschappelijke consequenties die de treiterijen van het groepje jongeren hebben.

ETTERBAKKEN

"Het zijn etterbakken," vertelde ze op RTV Utrecht. "Het gaat om een heel klein groepje dat het voor iedereen verziekt: voor Hans en Ton, maar ook voor mijn Marokkaanse buurjongens die er op aangesproken worden terwijl ze er niets mee te maken hebben."
Hans en Ton waren zelf ook aanwezig bij het evenement en kregen een picknickmand aangeboden. De Utrechtse stadsdichter Ingmar Heytze droeg een speciaal gedicht voor het homostel voor. De gemeente deed vooraf geen uitspraken over de eventuele aanwezigheid van wethouders of burgemeester Aleid Wolfsen bij de picknick.

AUTO BEKRAST

Sinds september heeft het stel last van een groepje jongeren in de buurt. Hun auto werd regelmatig bekrast en er werden stenen door de ruiten van hun woning gegooid. Inmiddels hebben de twee mannen hun huis te koop gezet.
De voltallige gemeenteraad van Utrecht sprak maandag zijn afschuw uit over het wegpesten van het stel. Burgemeester Wolfsen liet weten dat dit soort wangedrag niet getolereerd wordt en wil keihard optreden. De politie kan echter weinig doen zonder getuigen of bewijs, zo stelde hij afgelopen week.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.