Lucas Bolsius burgemeester Amersfoort

AMERSFOORT - De Rotterdamse oud-wethouder Lucas Bolsius is voorgedragen als de nieuwe burgemeester in Amersfoort. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt in de gemeenteraad van Amersfoort.
De CDA'er Bolsius was acht jaar lang wethouder in Rotterdam, waar hij zich vooral bezig heeft gehouden met de portefeuilles Haven, Financiën, Buitenruimte en Organisatie.
Daarvoor was de 51-jarige politicus actief in de media, onder meer als journalist bij RTV Rijnmond en als voorlichter bij Memisa en Novib.
Verder zat Bolsius achter de nieuwbouwplannen voor De Kuip. Samen met oud-burgemeester Opstelten haalde hij de start van de Tour de France naar Rotterdam.

ONDERSCHEIDING

Eind mei kreeg de vertrekkende wethouder Bolsius de Wolfert van Borselenpenning uitgereikt, de één na hoogste onderscheiding voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Rotterdam.
Bolsius is gehuwd met Marica Bakker en heeft drie jonge kinderen. Hij is als vrijwilliger betrokken bij bedevaarten naar Lourdes.In zijn vrije tijd houdt hij van fotografie en video en schaatsen en skieën. Hij is fan van voetbalvereniging Sparta.
Hij volgt D66-er Albertine van Vliet op. Het is nog niet bekend wanneer hij begint.

Burgemeesterswissel in Amersfoort
Lucas Bolsius nieuwe burgemeester Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.