Bezwaar tegen Bilts elite-eiland

PROVINCIE UTRECHT - Het Utrechts Landschap heeft bezwaar aangetekend tegen de bouwplannen op het Biltse Hessingterrein.
Eigenaar Hessing heeft een bouwaanvraag ingediend voor een luxe villawijk met een slotgracht eromheen. Het elite-eiland moet park Bloeyendael gaan heten en de huizenprijzen lopen uiteen van 8 ton tot ruim 1,5 miljoen euro.
Het Utrechts Landschap heeft bezwaar aangetekend omdat er volgens hen geen rekening wordt gehouden met cultuurhistorie, landschap en ecologie.
De waarden van de Stichtse Lustwarande, de Hollandse waterlinie, het historisch slagenlandschap en de ecologische hoofdstructuren komen volgens Het Utrechts Landschap door de bouwplannen ernstig onder druk te staan. Zo is het bouwvolume veel te groot voor de Stichtse Lustwarande, blijft er te weinig ruimte over voor belangrijke ecologische verbindingen en de aanleg van een faunapassage, en verdwijnt het open schootsveld van de Waterlinie Griftesteijn.
Stichting Het Utrechts Landschap beschermt natuur en cultureel erfgoed in de provincie Utrecht. Sinds 1927 heeft Het Utrechts Landschap ruim 4700 hectare natuurgebied en vele boerderijen, kastelen, landgoederen en molens in beheer genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.