"Bijna-treincrash? Lastig te zeggen"

AMERSFOORT - Het treinverkeer van en naar Amersfoort is vanochtend 2,5 uur gestremd geweest omdat twee passagierstreinen uit tegenovergestelde richting op hetzelfde spoor terecht waren gekomen. De oorzaak is mogelijk een menselijke fout.
De Inspectie Verkeer en Waterstaat en de politie stelden direct een onderzoek in. Daarvoor werd het treinverkeer van en naar Amersfoort stilgelegd. De reizigers konden de treinen na ruim twee uur wachten verlaten en zijn teruggekeerd naar station Amersfoort. Het ging om een treinen van de NS en Connexxion.

BIJNA-ONGELUK

Of er sprake was van een bijna-ongeluk en hoe ver de twee treinen van elkaar stonden nadat ze hadden geremd, kon de inspectie nog niet zeggen. Een van de twee treinen was al weg van de plek van het incident. Dat maakt het onderzoek wat lastig", aldus een woordvoerster van de inspectie.
Het incident deed zich voor om zeven uur. Rond half tien kwam het treinverkeer beperkt op gang. Amersfoort wordt ook wel het knooppunt naar het noorden genoemd, daarom zijn de effecten groot. Ook het treinverkeer ten zuiden van Amersfoort heeft er last van.

"Bijna-treincrash? Lastig te zeggen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.