Kort nieuws: Burgervader Renswoude zet records

REGIO - Burgemeester Schorer van Renswoude wordt morgen opnieuw beëdigd door de commissaris van de Koningin. Jonkheer Hugo Schorer breekt met zijn derde termijn meerdere records: zo is hij de langstzittende burgervader in de provincie én met 64 jaar de oudste.
* Abcoude gaat maatregelen nemen tegen hardrijders en andere verkeersovertreders bij de nieuwe route over de derde brug. Het is een stuk drukker geworden na de opening van deze weg in Abcoude-West. De buurt was daar al bang voor en klaagt steen en been.
* De provincie trekt een ton uit om het Zomerfestival van Kasteel de Haar in Haarzuilens en het United Jeugd Cup voetbaltoernooi in Utrecht te ondersteunen. Beide evenementen trekken elk jaar tienduizenden bezoekers naar de provincie.
* Janneke van den Hoek uit Hoogland is koninklijk onderscheiden. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat ze zich al 17 jaar vrijwillig inzet voor de verzorging van geleidehonden. In totaal heeft ze vier moederhonden verzorgd die tientallen pups hebben gekregen.
* Het Openbaar Ministerie wil acht jaar celstraf voor twee verdachten in de afpersingsaffaire waarbij bij een zakenman een teen werd afgeknipt. De verdachten van de ontvoering werden aangehouden in een hotel in Houten toen ze het afgeperste geld in ontvangst namen.
* Het eigen risico helpt niet om de kosten in de zorg te drukken. Dat zegt onderzoeksinstituut NIVEL in Utrecht.
Het eigen risico is ingevoerd zodat mensen minder snel naar het ziekenhuis gaan. Maar volgens NIVEL is het eigen risico voor slechts vijf procent van de patiënten een reden om minder zorg te gebruiken.
* Op de Utrechtseweg in Amersfoort is een scooterrijder aangereden. De 41-jarige man werd over het hoofd gezien door een afslaande automobilist en ging onderuit. Hij liep gezichtsletsel en een hersenschudding op.
* Een 13-jarige jongen is in Utrecht beroofd van zijn pet. Het slachtoffer liep op de Giraffedreef toen hij werd aangesproken door een andere jongen. Onder bedreiging van een mes moest hij een stukje meelopen en vervolgens zijn pet afgeven, waarna de dader er vandoor ging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.