Kort nieuws: Vechtpartij op Henschotermeer

REGIO - De politie zoekt getuigen van een vechtpartij op het Henschotermeer. Een 13-jarige jongen liep daarbij gisteren een gescheurde lip op nadat hij was geslagen door een groep jongeren. De politie was te laat om de dader te pakken, maar hoopt via getuigen alsnog op succes.
* De politie waarschuwt bezoekers van het openluchtfestival Vogelvrij. Tijdens het festival zaterdag in Wilnis wordt er streng gecontroleerd op drugs. Mensen met drugs op zak kunnen een bekeuring verwachten en mogen bovendien het terrein niet meer op.
* De Vogelbescherming in Zeist luidt de noodklok voor de scholekster. De populatie is de afgelopen 15 jaar al gehalveerd, maar heeft nu nog een paar tegenslagen gehad. Door de massale kokkelsterfte in de Oosterschelde dreigt er een tekort aan voedsel.
* Een man die bijna drie keer meer heeft gedronken dan mag, is in Wilnis uit zijn auto gehaald. Hij slingerde vannacht over de Mijdrechste Dwarsweg. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een boete.
* De Gezichtslaan in De Bilt gaat vandaag weer open. De gemeente heeft de afgelopen maanden de weg opnieuw ingericht om zo de veiligheid van de weggebruikers te verbeteren.
* Bij een aanrijding in Leusden is een fietser gewond geraakt. De 58-jarige man uit Scherpenzeel botste frontaal op een tegemoetkomende scooter op de Arnhemseweg. Hij liep hoofdletsel op. De scooterrijder bleef ongedeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.