Plastic afval Soest wordt opgehaald

SOEST - Reinigingsbedrijf Midden-Nederland start in Soest met een proef waarbij twee keer per maand plastic wordt ingezameld.
In de wijken waar het plastic op woensdag wordt ingezameld (wijken 4 en 5 op de afvalkalender), wordt vanaf 7 juli het plastic eens per twee weken opgehaald in plaats van eens per vier weken. Het gaat om een proef voor de periode van een half jaar. De zakken moeten voor 7.30 uur aan de weg staan. Slaagt de proef dan kan de gemeente besluiten om de tweewekelijkse plasticinzameling in alle wijken in Soest in te voeren. .
Om inwoners die buiten deze proefwijk vallen ook de mogelijkheid te bieden vaker plastic in te leveren, heeft Reinigingsbedrijf Midden-Nederland drie extra plastic-verzamelcontainers geplaatst. Het betreft de locaties: Parallelweg (Soester Engh), Apollo (Soesterberg) en Dorpsplein (Soesterberg). In totaal telt de gemeente Soest hiermee tien plasticverzamelcontainers.
Bijna de helft van het huishoudelijk restafval bestaat uit plastic verpakkingen. Het loont dus de moeite om plastic apart in te zamelen. Met deze proef streeft RMN ernaar het inzamelresultaat te verhogen van 10 kg tot 15 kg per jaar per huishouden. Dit resultaat is nodig om de plasticinzameling kostendekkend te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.