Kort nieuws: vechtpartij tussen tieners

REGIO - In Leersum hebben acht jongens het vrijdag met elkaar aan de stok gekregen.
Twee jongens van 16 en twee van 17 uit Leersum waren in een gevecht verwikkeld met twee jongens van 13 en twee van 14 uit Veenendaal. Een 13-jarige jongen bleek gewond en deed aangifte van mishandeling. De politie heeft alle tieners meegenomen naar het bureau.
* In Utrecht is op de Vestadreef zaterdagavond een auto in de brand gestoken. De auto bleek tien dagen eerder te zijn gestolen.
* De brandweer in Woudenberg is vrijdagavond opgeroepen voor een brandje in een woning aan het Laanzicht. Alle bewoners moesten de twee-onder-een-kapwoning verlaten. De brandweermensen wisten het vuur snel te doven. De oorzaak bleek lastig te achterhalen.
* Opkomende zon heeft ervoor gezorgd dat een 59-jarige man uit Nieuwegein en een 33-jarige Rotterdammer op de A28 bij Soesterberg met elkaar in botsing kwamen. De 59-jarge werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar zijn verwondingen vielen mee.
* Een meisje van drie is zaterdag uit het raam gevallen van een woning aan de Schubertlaan in Zeist. De moeder van het kind hangen en snelde naar boven om haar kroost te redden, maar ze was te laat. Het kindje is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.
* In Den Dolder zijn vrijdagavond drie tieners opgepakt wegens inbraak. Een 15-jarige jongen uit Maarssen en zijn 16-jarige kompanen uit Utrecht en Breukelen deden zich voor als verkopers van de Leukemiestichting. De politie zoekt gedupeerden.
* Een 40-jarige Utrechter is in zaterdagmorgen op heterdaad betrapt op diefstal van een fiets. Agenten zagen op de camera dat de man om 04.50 uur een fiets wegnam uit een fietsenrek op de Van Sijpesteijnkade. Hij is aangehouden.
* Omstanders hebben twee jonge Utrechters van 20 en 16 jaar aangehouden en overgedragen aan de politie. De mannen zouden op de Bessemerlaan in Utrecht auto's hebben vernield. Tegen de 16-jarige verdachte was onvoldoende bewijs en deze werd heengezonden. De 20-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau. Gedupeerden en getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Utrecht stad: 0900 – 88 44.
* In de vroege ochtend van zondag zijn drie personen aangehouden voor belediging en het niet willen afgeven van een identiteitsbewijs. Toen agenten de wildplasser in de Oude Huijgensteeg wilden aanspreken, kregen ze commentaar van twee andere personen. Zij werden aangehouden voor het niet tonen van een identiteitsbewijs en belediging en zijn overgebracht naar het arrestantencomplex voor verhoor.
* Op de Westerlandweg in Mijdrecht is zondag vlak na middernacht een auto over de kop gevlogen. De 21-jarige bestuurder uit Utrecht was uit de bocht gevlogen. Na een blaastest bleek dat hij onder invloed was, hij moest zijn rijbewijs inleveren.
* Een 22-jarige man uit Veenendaal heeft zondagmorgen zijn rijbewijs moeten inleveren. Bij een controle op de Tuinstraat bleek dat hij veel te veel had gedronken. Ook een 43-jarige automobilist uit Woerden is zijn rijbewijs kwijt. Hij werd dronken betrapt op de Europalaan in Utrecht. Een 22-jarige man uit Amersfoort is eveneens zijn rijbewijs kwijt. Hij moest zaterdagmorgen blazen op de Vlasakkerweg. In Woerden werd een 32-jarige man uit Bodegraven betrapt op rijden met alchohol achter het stuur.
* In Doorn heeft een man zonder te betalen zijn kleding ingeruild bij een kledingzaak. Hij verliet de winkel zaterdag aan de Kampweg met zijn nieuwe kleding aan en liet de oude achter. De winkelbediende belde de politie, maar die kon de man niet meer vinden. De achtergelaten kleding wordt nu nader onderzocht.
* Een 24-jarige man uit IJsselstein is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens vernieling van een onopvallende politieauto, die geparkeerd stond op de Weidstraat. De man werd op heterdaad betrapt door enkele agenten. Daarna zette hij het op een rennen, maar viel op het Koningshof. De agenten hielden hem aan. In de auto waren meerdere deuken getrapt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.