BAM en Heijmans verbreden snelwegen

UTRECHT - Bouwbedrijf BAM heeft een contract binnengehaald voor de verbreding van de snelweg A12 tussen het knooppunt Lunetten bij Utrecht en Veenendaal.
Rijkswaterstaat gunde het bedrijf het contract voor de aanleg van twee extra rijstroken en de bouw en aanpassing van viaducten en installaties, zo maakten de partijen maandag bekend. De contractwaarde voor BAM bedraagt circa 260 miljoen euro.
BAM wordt verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van het wegvak gedurende de komende twintig jaar. De schop gaat volgens de planning begin 2011 in de grond. Het werk zal naar verwachting ruim twee jaar in beslag nemen. Eind 2012 zouden de extra rijstroken, in beide richtingen, gereed moeten zijn.

HEIJMANS

BAM had voor het contract concurrentie van twee andere consortia. Eerder op de dag werd al bekend dat een andere beursgenoteerde bouwer, Heijmans, eveneens delen van de A12 en de A2 onder handen gaat nemen.
Het gaat om een uitbreiding van de A12 tussen Gouda en Woerden en het stuk tussen Woerden en Oudenrijn. De A2 wordt verbreed tussen Oudenrijn en Everdingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.