Kort nieuws: Soest stopt met woningsubsidie

REGIO - Soest stopt met zijn lening voor starters op de woningmarkt. Inwoners jonger dan 34 die voor het eerst een huis willen kopen, konden daarvoor geld krijgen van de gemeente.
Maar het beschikbare budget van het ministerie van VROM is op en daarom stopt de regeling. Nog niet alle aanvragen zijn behandeld, Soest kijkt nu of de gemeente nog iets kan betekenen.
* In de Utrechtse wijk Voordorp is dinsdagmiddag een waterleiding gesprongen. De Kapteijnlaan staat blank. De politie heeft de straat afgezet en een monteur is onderweg.
* In Breukelen is een man in elkaar geslagen. Op een terras aan de Karel Doormanweg kreeg hij ruzie met twee mannen en een vrouw. Het slachtoffer liep een gebroken kaak op toen hij werd geslagen. De politie heeft de vrouw een twee mannen aangehouden.
* Een autobrand zorgde vanochtend voor een flinke file op de A12 tussen De Meern en Nieuwerbrug. Twee rijstroken werden afgesloten. Op de A12 richting Utrecht stond het verkeer ook vast door kijkers.
* De automobiliste die gistermiddag gewond raakte bij een ongeluk in Veenendaal ligt met verwondingen in haar gezicht in het ziekenhuis. Ze reed de N233 op en het ging mis omdat ze geen voorrang gaf aan een andere auto en een vrachtwagen. De Veenendaalse klapte er tegenaan en daarna tegen een vangrail.
* In Vianen is een dronken automobilist van de weggehaald. De 28-jarige inwoner van Vianen mocht sowieso niet rijden, want hij had geen rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
* In Mijdrecht is een ruitenwisservandaal actief. Hij sloeg toe bij zeker 21 auto's in de wijk Molenland en is nog spoorloos. De politie zoekt mensen die de vandaal aan het werk hebben gezien.
* Op de A2 bij Breukelen is een bejaard stel een sloot ingereden. Waarschijnlijk raakte de bestuurder de berm toen hij de afslag naar Haarrijn nam. De brandweer moest de auto open knippen. De man en de vrouw zijn naar het ziekenhuis gebracht.
* Op de A12 bij Utrecht is een motorrijdster gewond geraakt. Bij de splitsing naar de A27 moest de 33-jarige vrouw uitwijken voor een bergingswagen. De chauffeur van het bergingsvoertuig heeft het ongeluk mogelijk niet opgemerkt; hij reed door in de richting van Arnhem. De politie zoekt mensen die het ongeluk gistermiddag hebben gezien.
* In Utrecht is een oplichter opgepakt die voor zichzelf liep te collecteren. De man vroeg mensen op het Lucasbolwerk om geld voor Unicef. Agenten kregen er lucht van en hielden de 53-jarige Nieuwegeiner aan. Hij bleek een bekende van de politie. In zijn collectebus zat bijna 35 euro.
* In Leusden is het rijbewijs van een beginnend bestuurder afgepakt. De 25-jarige Leusdenaar scheurde met 111 kilometer per uur over de Groene Zoom. Vijftig is daar het maximum. Justitie bepaalt hoe hoog de boete wordt, en of hij zijn rijbewijs nog terugkrijgt.
* Op de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok is een fietsster aangereden door een motorscooter. Ze liep knieletsel op, maar de bestuurder ging er vandoor. De doorrijder reed op een zwarte Gilera Runner en droeg een witte helm.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.